Modul corect de periere al dinților

Pentru cei mai mulți dintre noi, spălatul pe dinți face parte din rutina zilei. Periajul este fundamental pentru menținerea unei bune igiene orale. Dar, câți dintre noi se spală pe dinți în mod corect? Noi, în general, învatam cum să ne spalam pe dinți de la părinții noștri. Părinții sunt adesea dezinformați cu privire la metoda corectă de periaj pe care apoi o transmit copiilor lor. Multi adulți folosesc o metoda gresită de spălare a dintilor.

Perierea incorectă a dinților poate duce la probleme dentare cum ar fi acumularea de placă (tartru), sângerarea gingiei, halena (respirație urât mirositoare), boli ale gingiei (gingivită, parodontită), carii dentare etc.

O metoda corecta de spalare a dintilor:

Ar trebui să încercați întotdeauna să alegeți o periuță de dinți cu peri moi. De asemenea, dimensiunea capului periei este importantă. În cazul în care periuța de dinți este prea mare pentru a se potrivi în mod corespunzător în conformatiei dentiției dvs, veți fi în imposibilitatea de a peria corect dinții greu accesibili. Pentru mulți, o periuță de dinți electrică poate fi cea mai buna alegere. Recomandăm utilizarea unei periuțe electrice.

Clătiți periuța de dinți înainte de a o utiliza. O cantitate mică de pastă de dinți este de ajuns pentru periaj. Nu este necesar să acoperiți toata periuța (zona activă) cu pastă de dinți.
Țineți periuta de dinți la unghi de 45 de grade față de planul dinților către gingii. Nu țineți periuta perpendicular pe dinti.

Se vor peria trei suprafețe ale dintilor:

  • Suprafața de mestecat a dinților
  • Suprafața exterioară a dinților (către obraz)
  • Suprafețele interioare ale dinților

Începeți cu perierea dinților de sus pe toate cele trei suprafețe. Pentru suprafețele laterale utilizați mișcări semicirculare dinspre gingie către dinte, cu presiune usoară.

Pentru suprafața de mestecat utilizați miscări înainte și înapoi. Evitați utilizarea unei presiuni mari cu periuța asupra dinților/gingiei. Nu este necesar.

După ce ați terminat spălatul pe dinții de sus, treceti la dinții de jos și utilizați aceeași tehnica. După aceea, periați usor de-a lungul liniei gingiei pentru a elimina orice particule alimentare depuse.

De asemenea, periați limba. Periajul limbii va elimina bacteriile.

Periuța de dinți trebuie înlocuită cel puțin odată la 3 luni sau chiar mai repede în cazul în care deteriorerea perilor este vizibilă.